Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogVakantiefoto's

De perfecte vakantiefoto? Volg deze 10 handige tips!

Geplaatst op 29 augustus 2017
De zomer is weer (bijna) voorbij… Terug naar school, drukke uren op werk. Je bent de vakantie in no-time vergeten. Of niet? Wij helpen jou bij het nagenieten van je mooiste vakantieherinneringen met 10 tips voor dé perfecte vakantiefoto!

Ben je nog op vakantie of ga je nog? Dan kun je deze tips nog gebruiken om de perfecte vakantiefoto te maken. Ben je alweer thuis? Dan kun je tips gebruiken bij het bestellen van jouw foto’s of je kunt vast oefenen voor de volgende vakantie!

#1 Ken je camera

Als je nieuw bent in de wereld van fotografie het verstandig om erachter te komen hoe je het beste uit je camera haalt, want iedere camera heeft handige functies. Hoe leer je een camera te gebruiken? Heel simpel! Schrijf je in voor een cursus. Hier leer niet alleen hoe alle knopjes werken, maar ook hoe je moet kijken en denken als een fotograaf.

Is een cursus te duur of heb je er geen tijd voor? Lees dan in ieder geval de handleiding van je camera. Op deze manier weet je welke functies er zijn en door veel te oefenen leer je ze beheersen.

#2 Wacht op het Magic Hour

Zijn jouw foto's ook vaak net wat te flets? Dan is de kans groot dat je overdag hebt genomen. Wil je foto’s maken die rechtstreeks uit een tijdschrift hadden kunnen komen? Wacht dat op het Magic Hour! Dit is een uurtje in de ochtend en avond waarop jouw foto’s echt tot leven komen! De lage zon zorgt ten eerste voor een schitterende lucht en ten tweede zijn er veel meer schaduwen die jouw foto meer contrast en diepte geven.

Materiaaltip: Plexifoto of Plexiglas Wit

#3 Neem de tijd voor de perfect foto

Maak niet overhaast foto’s. Je wilt dat jouw foto haarscherp aan de muur komt te hangen en dat begint bij een goede foto. Door gehaast een foto te nemen is de kans groot dat hij onscherp wordt. Speel met de sluitertijd om de hoeveelheid licht die op de sensor valt te bepalen. De hoeveelheid detail en scherpte hangen onder andere hier van af.

Wil je mensen thuis laten zien hoe mooi jouw omgeving was? Maak dan een panorama foto. Dit is een extra brede (of hoge) foto. Je kunt veel meer laten zien dan met een standaard rechthoekige foto. De meeste camera’s en smartphones zijn uitgerust met een panoramafunctie.

Een panorama foto bestel je bij ons ook gemakkelijk doordat je zelf de hoogte en breedte tot op de centimeter nauwkeurig kunt aangeven. Zo maak je de perfect uitsnede op ieder materiaal!

Materiaaltip: Dibond of (zwart/wit op) Aluminium

#4 Gebruik internet om het perfect fotomoment te kiezen

Raadpleeg eerst het internet voor eyecatchers in de buurt, voordat je op pad gaat. Mooie gebieden, bijzondere gebouwen of indrukwekkende plaatsen. Alles is op internet te vinden. Daarnaast kun je op internet ook de tijden van zonsop- en ondergang vinden, zodat je nooit te laat bent voor het magic hour (zie #2)!

#5 Wees goed voorbereid

Zorg dat je goed voorbereid naar de locatie gaat waar je foto’s gaat maken. Neem altijd een extra accu en geheugenkaartje mee. Je weet maar nooit hoeveel foto’s je gaat maken en je zult altijd zien dat de batterij leeg is op het moment dat je de mooiste foto kunt maken.

#6 Blijf om je heen kijken

Als je een foto gaat maken ben je natuurlijk gefocust op dat ene onderwerp. Vergeet echter niet om je heen te kijken. Stel je voor dat je continu gefocust bent op die ene plek, terwijl 10 meter verderop iets veel interessanters gebeurt. Houd beide ogen dus open!

Je kunt ook beter teveel foto’s maken dan te weinig. De meeste geheugenkaartjes hebben voldoende ruimte en je kunt na de tijd de mooiste foto’s er gemakkelijk uitvissen.

#7 Wacht tot het herfst is

Hou je van mooie kleuren? Wacht dan nog even tot het herfst is en trek dan met je camera naar buiten. Kijk goed om je heen naar wat jij mooi vindt. De herfst is vanwege haar diversiteit een uitstekend seizoen om te oefenen met je camera.

Materiaaltip: Larikshout

#8 Gebruik je smartphone

Veel mensen denken dat je een super-de-luxe camera nodig hebt om de beste foto’s te maken, maar niets is minder waar. Natuurlijk heeft een ‘echte’ camera meer functies, maar een smartphone maakt ook uitstekende foto’s. De camera’s van moderne smartphones zijn goed ontwikkelt en de resolutie van de foto’s is over het algemeen hoog genoeg om vergroot af te drukken op één van onze materialen. 

#9 Kies het juiste materiaal

Je hebt een de perfect foto gemaakt, nu moet hij aan de muur komen te hangen. Welk materiaal kies je? Er zijn een aantal producten die gegarandeerd mooi zullen uitpakken. Als je jouw foto op Dibond laat printen komt deze het meest over met het origineel. De kleuren zijn levendig en de afwerking is strak.

Wil je echt het beste van het beste? Kies dan voor Plexifoto, de keuze van fotografen. Dit is ons meest luxe product. Vind je dit toch iets te duur, dan is Plexiglas Wit ook een uitstekende keuze.

Producten als Hout en Aluminium zijn ook prachtig. Een mooie natuurfoto schitterend op een houten ondergrond. Hou er wel rekening mee dat wit niet geprint wordt en dat de kleuren van de foto wel wat veranderen (lees hier meer over wit printen). Een kleurrijke herfstfoto kan er echt fantastisch uitzien op Larikshout, vanwege de donkere, vlammende nerven.

Twijfel je nog over het perfect materiaal? Laat je dan voorlichten door een medewerker van onze klantenservice. Je krijgt dan advies op maat over het juiste materiaal, effecten en formaat. 

#10 Plezier

Het is cliché, maar plezier is misschien wel het belangrijkste bij het maken van een goede foto. Als je plezier hebt in fotograferen is het ook leuk om te oefenen. Blijf ook om je heen kijken en verwonder je over alles wat je ziet. Overal kan de perfect foto in schuilen!

Trustpilot