Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogBeste online collage tools

Tips voor een mooie collage

Met foto’s kun je een herinnering vastleggen. Stel je hebt meerdere foto’s van alle landen waar je op vakantie bent geweest en je hebt maar ruimte aan de wand voor één nieuwe print. Of je wil een serie familiefoto’s laten zien om een verhaal te vertellen, dan kan dit met een collage! Een collage is een simpel gezegd een frame waarin je een groep foto’s kunt verwerken, het is een foto in een foto.

Online zijn er verschillende gratis collage makers te vinden. In de basis werken de programma’s ongeveer hetzelfde: Je upload de foto's waar je een collage van wilt maken, dan kies je een ontwerp en vervolgens kun je zelf de foto's op de gewenste plaats in het frame schuiven.

Het is belangrijk om de collega zo groot mogelijk op te slaan, zodat de foto genoeg pixels heeft om in elk gewenst formaat te worden geprint. Voor iedere centimeter heb je minstens 20 pixels resolutie nodig (gemiddeld). Is je afbeelding kleiner? Dan wordt de print over het algemeen niet mooi of scherp afgedrukt. Het liefst werken we met hoge resolutie foto’s. Foto’s gemaakt met smartphones zijn tegenwoordig ook prima om af te drukken. Het bestelsysteem accepteert foto bestanden tot ~20 MB groot. Houd hier rekening mee bij het maken en opslaan van je fotocollage.

Dit is onze top 3 van online gratis Collage Tools:

Tool 1: BeFunky

BeFunky is een duidelijke website die je kunt gebruiken om strakke collages te maken en je foto’s te bewerken. Met de basisversie van BeFunky krijg je een heleboel opties tot je beschikking om een mooie collage te ontwerpen. Het mooie aan deze app is dat registreren niet nodig is. Het is een overzichtelijke website, waar ook een beginnende ontwerper mee aan de slag kan. Daarom staat deze website op onze nummer 1.

Tool 2: Fotor

Fotor is een eenvoudige site voor online fotobewerking en het maken van fotocollages. Het is een overzichtelijke website, je ziet gelijk waar je op moet klikken om een collage te maken. Om gebruik te maken van Fotor heb je wel een registratie nodig. Het leuke aan deze applicatie is dat ze ook een ‘funky’ categorie frames aanbieden.

Tool 3: Canva

Canva is een tool die je via je browser kunt gebruiken om verschillende soorten collages te maken. In het begin is het wel even zoeken hoe het werkt, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kunt je er mooie collages in ontwerpen. Je kunt Canva ook gebruiken om bijvoorbeeld een flyer te ontwerpen. Het is een website met veel keuzes in frames en erg geschikt als je een fotocollage met tekst wilt maken. Nadeel is wel dat je een registratie nodig hebt om gebruik te maken van Canva en het kost veel tijd om uit te zoeken hoe alles werkt.
Bij Photogifts.nl ben je verzekerd van de beste prijs, de beste prints en vakbekwaam personeel. Verder kun je rekenen op:
  • Super scherpe afdrukkwaliteit
  • 3 jaar kleurgarantie
  • Veilig en stevig verpakt product
  • Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd & Geen Gedoe garantie
Wij zorgen dat je fotocollage perfect wordt afgeleverd.

Heb je nog vragen dan kun je terecht bij onze klantenservice. De klantenservice is altijd van 09:00 tot 17:00 op werkdagen bereikbaar.Trustpilot