Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogFotografie in tijden van corona

Fotografie in tijden van Corona

Tijden kunnen ontzettend snel veranderen. Veel mensen moeten thuisblijven en na een aantal weken kan de verveling toeslaan, ook als fotograaf. Hoe zorg je er, juist in deze tijd voor dat je nog interessante beelden maakt?

RIVM

Allereerst is het belangrijk om niet onnodig de drukte op te zoeken. Zeker in drukke steden is het van belang om genoeg afstand te behouden. Ook thuis kun je genoeg onderwerpen fotograferen. Als je toch naar buiten wil, houd je dan aan de voorschriften van het RIVM.

Onderwerpen

Er zijn genoeg onderwerpen die je thuis kan fotograferen. Probeer je huisdieren op de foto te zetten en vraag eventueel je kinderen of partner of ze je willen helpen. Forceer jezelf om creatief te blijven en zoek inspiratie op Instagram. Het is juist ook leuk om iets unieks te creëren.

Weinig middelen

Ook met weinig middelen kun je mooie foto’s maken. Je hoeft niet professionele apparatuur te bezitten om toch een bijzonder beeld te maken. In de onderstaande punten worden een aantal creatieve oplossingen besproken:
  • Pak een bouwlamp en zet deze op een hoog tafeltje of kastje. Plak voor de lamp een wit papiertje (let erop dat deze niet te warm wordt!) om het licht diffuus te maken. Je kan zo prima portretten maken bij weinig licht.
  • Pak een oud laken of doek en hang deze op doormiddel van tape. Gebruik deze als achtergrond voor het maken van je portretten of stillevens. Je kan ook een tapijt gebruiken als achtergrond.
  • Als je niet in het bezit bent van een bouwlamp o.i.d., zoek het licht op. Fotografeer altijd in de buurt van een raam of plek waar veel licht is. Dat maakt het fotograferen gemakkelijker.

Oude foto's

Als fotograaf maak je vaak veel foto’s, bewerk je ze en kijk je vaak nooit meer in de map waar je originele beelden staan. Probeer opnieuw een selectie te maken uit oude foto’s die je jaren geleden hebt geschoten. Vaak kom je de meest verrassende beelden tegen. 

Achter de schermen

Werk in tijden van crisis aan je website, portfolio, eigen stijl of bijvoorbeeld een nieuw logo. Vaak heb je geen tijd voor deze elementen, terwijl ze juist wel belangrijk zijn voor je imago als fotograaf. Begin met het schrijven van een blog, of maak een fotodagboek van je dagelijkse bezigheden.

Lege wand

Iedereen heeft wel zo’n plek in huis waar je niet weet wat je er mee moet. Kijk op websites als Pinterest om inspiratie op te doen op welke manier je je foto’s kunt ophangen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende materialen die je met elkaar kunt combineren om te foto’s te presenteren.

Blijf gezond

Ondanks het feit dat we met zijn allen in een ontzettend vreemde tijd zijn belandt, is het belangrijk om ook om je eigen gezondheid te denken. Ga geen drukke plekken bezoeken en blijf thuis wanneer mogelijk.

Auteur: Martina Ketelaar

Martina Ketelaar is afgestudeerd aan de Nederlandse Fotovakschool te Amsterdam. Ze is een toegepaste documentaire fotograaf die voor bedrijven en organisaties werkzaam is. Ze is gevestigd in Bolsward, Friesland, maar is daarnaast veel in de randstad te vinden. Ook fotografeert ze haar eigen projecten die vaak met actuele onderwerpen als identiteit, cultuur en authenticiteit te maken hebben.

Website: martinaketelaar.com

Trustpilot