Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogFotoprints voor buiten in de tuin

Fotoprints voor Buiten in de Tuin

Een schutting in je tuin is niet alleen een erfscheiding, neem deze ook mee in je tuindesign! Vaak kijk je tegen een kale muur of schutting aan, terwijl je deze ook perfectioneren door een eigen foto op te hangen. Wij printen op een aantal materialen die geschikt zijn voor buiten, Tuinposter en Tuincanvas zijn hier de bekendste van, deze zijn ook uitermate geschikt om je tuin mee op te fleuren. Maar! Er zijn een aantal materialen waarvan je niet snel verwacht dat deze geschikt zijn voor buiten. In deze blog is te lezen hoe Larikshout, Dibond en Geborsteld Aluminium echte blikvangers voor je tuin kunnen zijn.

Foto op Larikshout in de tuin

Laat je foto direct printen op Larikshout voor een natuurlijk en meer robuuste uitstraling. Dit is de enige houtsoort waar wij op printen die geschikt is voor buiten. Een foto op Larikshout past mooi bij de natuurlijke materialen in je tuin. Een groot voordeel van deze houtsoort is dat het vrijwel geen noesten bevat. Lariks heeft een mooie, donkere oranje/ roze kleur en beschikt over een rechte nerf. Wit wordt niet geprint, dit geeft de vlammende nerven van het larikshout de ruimte om extra op te vallen door de foto. Dit kan prachtige beelden leveren bij de lichte delen. De uitgesproken kleur van Larikshout zorgt ervoor dat een print op dit materiaal, minder de natuurlijke kleuren nadert van je foto. De foto krijgt de kleur van het Larikshout. Wil je dit effect niet kies dan voor white-wash.

Tip: Het weer heeft invloed op het materiaal, plaats daarom de print op larikshout onder een afdakje. Heb je dit niet ter beschikking, hang dan je foto op een plek waar zo min mogelijk wind en regen komt, bijvoorbeeld tegen de schuur.

Larikshout met white- wash

Zoek je een bijzondere tuindecoratie? Een foto op Larikshout met white-wash staat fantastisch tegen elke schutting of tuinmuur. De vlammende nerven van het donkere hout komen tevoorschijn op het larikshout door de white-wash afwerking. De white-wash laag wordt voor het printen op het hout aangebracht. De lichte delen van foto’s worden door deze white-wash laag duidelijker in beeld gebracht, met als resultaat diepere en sterkere kleuren. De white-wash laag is nét niet 100% dekkend op het hout, zodat je toch nog net die fijne houtstructuur door de foto heen ziet komen.

Tip: Kies voor een andere houtrichting dan de planken van de schutting, hierdoor valt je foto nog meer op. 

Geborsteld aluminium voor buiten

Een print op Geborsteld Aluminium is een materiaal wat je niet snel in de tuin verwacht, maar dit kan wel degelijk! Aluminium is een bijzonder mooi materiaal voor strakke fotoafdrukken. Een foto op Geborsteld Aluminium is bestand tegen zonlicht en water. Het is dus geen probleem om dit materiaal in de tuin te plaatsen.

Een van de kenmerken van een foto op geborsteld aluminium is dat deze niet glad is, maar een geborstelde structuur heeft. Dit geeft een levendig effect aan je foto. De structuur is niet alleen subtiel zichtbaar, je kunt dit ook voelen. Als er zonlicht op de reflecterende oppervlakte van je foto schijnt, ziet je foto er vanuit verschillende standpunten anders uit. Dit maakt dat een print op geborsteld Aluminium er echt uit springt in je tuin.

Tip: Probeer een foto niet te hoog of te laag te plaatsen. Een foto aan de muur of schutting komt het beste uit als het midden van een foto ongeveer op ooghoogte hangt.

Een foto tegen de schutting van Dibond

Dibond is een fantastisch materiaal voor buiten. De uitstraling van het materiaal is modern en stoer. Met een fotoafdruk op dibond aluminium heb je een prachtig decoratie voor aan je schutting. Dibond heeft een zijdeglans ondergrond, hier wordt de matte inkt direct op geprint. Dit geeft een prachtig effect. De kleuren zijn helder en natuurgetrouw. Het materiaal is geschikt voor elke foto.

Tip: Door een foto met een doorkijkje tegen een kale schutting of muur te plaatsen, creëer je meer diepte in de tuin. Deze doorkijkjes zijn te vinden in onze fotogalerij.


Kijk of je foto past bij de specifieke eigenschappen van een product. Twijfel je hierover? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ook geven wij graag advies of het materiaal waar je voor wilt kiezen geschikt is voor buiten.

Trustpilot