Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogFoto’s aan de muur

Foto’s aan de muur? Welk materiaal moet ik kiezen?

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag die ik de afgelopen jaren heb gekregen is of er tips zijn voor de materiaal en formaatkeuze voor foto’s aan de muur. In het volgende artikel geef ik enkele tips voor het maken van een keuze.

Kleur of zwart-wit?

Waar de ene persoon erg van kleur houdt, wil de ander het liefst zoveel mogelijk grijstinten in huis halen. Uiteraard is de voorkeur voor een van deze twee erg persoonlijk. Kijk goed naar de kleuren die je in je inrichting gebruikt en probeer deze terug te laten komen in je foto’s. Wat vaak ook erg goed helpt is om de foto’s even af te drukken op een normale printer. Houdt de foto’s naast de plek waar je ze wilt hangen en beslis voor jezelf of kleur of zwart-wit het beste werkt.

Formaat

De vervolgvraag daarvan is vaak welk formaat het meest gekozen wordt. Daarnaast is dat ook volledig afhankelijk op welke plek je de foto wilt hangen. Met een meetlint langs je muur kan soms ook een heel verkeerd beeld geven. Daarnaast vallen de foto’s altijd kleiner uit dan je van tevoren in gedachten hebt. Een tip: zoek in de garage of scoor in de supermarkt een groot stuk karton. Knip deze uit op het gewenste formaat en leg deze tijdelijk op de plek waar je de foto wilt hangen. Je krijgt zo een goed beeld van de beeldvulling van je muur met een foto. Een vel papier kan ook werken.

Materiaal

Vandaag de dag zijn er tientallen materialen beschikbaar om je foto’s mee af te drukken. In de volksmond is canvas een veelgebruikt product. Het is goedkoop, gaat lang mee en geeft een dynamisch gevoel in je inrichting. Pas wel op met canvas bij een raam, na een tijdje kan het canvas iets verkleuren. Om meer diepte uit je foto te halen kun je kiezen voor Plexiglas, je betaalt wel iets meer, maar de kans op verkleuring is nihil.

Verder zijn er nog veel andere soorten te vinden. Denk aan een acrylblok, die je bijvoorbeeld ook op een bijzettafeltje kan zetten. Maar ook tuinposters, foto’s op verschillende soorten hout en forex kunnen erg mooi zijn in je huis.

Welke soort materiaal je kiest verschilt erg per persoon. Daarnaast zijn er ook samples te verkrijgen bij Photogifts.nl.

Dit artikel is geschreven door Martina Ketelaar. Ze is vakfotografe en volgt de studie Toegepaste Fotografie & Beeldcommunicatie in Amsterdam. Eens in de maand zal er een artikel van haar verschijnen op Photogifts.nl. Hierin wijdt ze uit over het vak fotografie. Meer weten over Martina? Bezoek eens haar website martinaketelaar.com.

Trustpilot