Contact
Prijzen
Zakelijk
0515 - 87 00 13

Met deze 6 stappen laat je
jouw huisdier gemakkelijk poseren

Best getest op kwaliteit
Snel en veilig betaald
Maatwerk specialist
Productie in eigen huis
Binnen 3-5 dagen thuis

Met deze 6 stappen laat je jouw huisdier gemakkelijk poseren!
Geplaatst op 2 oktober 2017
Jij hebt vast wel al eens geprobeerd een perfecte foto te maken waarop jouw huisdier poseert. Dit wil niet altijd even gemakkelijk. Wij hebben een aantal tips om je huisdier die perfecte pose te laten maken. Ja, ook die eigenwijze kat van je!

#1 Leer je huisdier ‘zit’

Om goede foto’s te kunnen maken van je huisdier moet je jouw huisdier eerst leren om naar de opdracht ‘zit’ te luisteren. Je kunt het wel 100 keer per dag oefenen. Houd gewoon wat snoepjes in je zak en telkens wanneer je je huisdier ziet geef je de opdracht. Wanneer hij luistert bevrijd je hem door bijvoorbeeld ‘klaar’ te zeggen en vervolgens geef je je huisdier een snoepje. Het is belangrijk dat je je huisdier beloont als hij luistert, zo motiveer je hem om dat vaker te doen.

#2 Opletten!

Dieren vinden het niet altijd even leuk om aangestaard te worden, over het algemeen wenden ze hun blik af. Laat het nou net zo zijn dat een camera lens er een beetje uit ziet als een groot oog. Het is moeilijker om je huisdier te laten wennen aan een digitale camera dan aan je mobiele telefoon, een kleinere cameralens maakt het minder eng voor je huisdier. Pak je snoepjes en begin heel langzaam, beloon hem als hij verbeterd. Eerst krijg je misschien maar een kleine hoofdbeweging naar jou toe. Dat is goed, bouw daarop. Het kost echt wat werk om van die natuurlijke neiging om weg te kijken af te komen.

#3 Ontwikkel je eigen geduld

De lijn tussen lol hebben en frustratie is extreem dun wanneer je probeert de perfecte foto te krijgen van je huisdier. Er zijn zoveel dingen die fout kunnen gaan. Je harige maatje kan misschien een vervelend dagje hebben, er zijn mensen die je foto blokkeren of je camera instellingen zijn helemaal verkeerd. Ons beste advies is om even diep adem te halen en te herinneren dat dit leuk moet zijn. Je huisdier zal anders je irritatie voelen en zelf zenuwachtig worden, wat de mogelijkheid om überhaupt foto’s te krijgen verpest.

#4 Oefenen, oefenen, oefenen!

Zoals met alles geldt: hoe meer je oefent, des te beter de resultaten. Begin met foto’s te maken op plaatsen waar je huisdier gewend is om te zijn en niet teveel afgeleid wordt. Als je het vaak genoeg blijft doen, bijvoorbeeld meerdere keren per week of zelfs meerdere keren per dag, raakt je huisdier gewend aan het patroon en zal het super normaal zijn voor het beestje om perfect te gaan zitten waar jij wil.

#5 Weet wanneer je weg moet lopen

Geen foto is het waard om meer te moeten vragen van je maatje dan dat hij kan geven. Als je huisdier bang is voor andere dieren kun je niet van hem vragen om stil te zitten in een omgeving met veel andere dieren voor een foto. Elk dier heeft zijn grenzen, net als mensen, en als zijn beste vriend is het aan jou om die grenzen te respecteren.

#6 Omarm imperfectie

Soms zijn de beste shoots degene die je het minste had verwacht goed gelukt te zijn. Zelfs na jaren oefening zal je huisdier niet altijd 100% kunnen luisteren, dat is prima! Wanneer je met je maatje bent en het samen heel erg naar de zin hebt kun je dat moment vast leggen ook al is de foto niet perfect. Want hoe de foto er dan ook uiteindelijk uit komt te zien, jullie zullen altijd de herinnering hebben van die dag precies zoals het was.
De foto’s waar je zoveel oefening en tijd in hebt gestoken kun je bij ons laten printen op een ondergrond die perfect bij jou en je huisdier past, zodat je nog lang kunt genieten van een leuke tijd samen!

Bestel vandaag nog en profiteer van 20% korting!

Bestel jouw whiteboard met foto opdruk
Geplaatst op 6 maart 2018
Print je Kerstfoto’s op sfeervol Hout
Geplaatst op 20 december 2017
‘Wit wordt niet geprint’. Vijf vragen over wit printen.
Geplaatst op 22 augustus 2017
Wanddecoratie voor in de tuin: Hang jouw mooiste foto’s buiten op!
Geplaatst op 21 juni 2017
Babyfoto op hout printen? Vaderdag tips voor kersverse papa's!
Geplaatst op 5 juni 2017
Fotobehang, geen foto aan de muur maar een fotomuur!
Geplaatst op 13 december 2016

Foto op Canvas van Photogifts.nl als beste getest!
Geplaatst op 25 september 2015
Beste Koop in Nationale Foto op Hout Test van VergelijkCanvas.nl!
Geplaatst op 15 oktober 2014