Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogMaak je interieur klaar voor de herfst

5 x tips om je interieur klaar te maken voor de herfst

Nu het buiten kouder wordt en de ‘r’ in de maand zit, is het duidelijk: het is weer herfst. In de lente- en zomermaanden hebben we het liefst een licht en fris interieur. De herfst is meer het seizoen van warmte en gezelligheid, daarom is dit het ideale seizoen om je huis een (kleine) make-over te geven. De kaarsjes mogen weer op tafel en de plaids weer op de bank. Benieuwd hoe je met kleine aanpassingen het interieur herfstklaar kunt maken? Je leest het in deze blog.

Tip 1: gebruik natuurlijke kleuren

De herfstmaanden zijn vaak nat en koud. Juist in dit seizoen kan je interieur wel wat gezelligheid gebruiken. De kleuren rood, bruin of mosterdgeel zie je nu veel in de natuur, laat ze terugkomen in je foto’s voor meer warmte. Naast natuurlijke kleuren mogen natuurlijke materialen niet ontbreken in een herfstinterieur. Kies voor een wanddecoratie gemaakt van Ayoushout met een mooie print in herfstkleuren.

Momenteel kun je met de actiecode: Ayous50 een foto op Ayoushout bestellen met wel 50% korting.

Tip 2: voeg natuurlijke elementen als hout toe in huis

De trend van natuurlijke elementen in huis is geen nieuwe trend, maar wel eentje die steeds belangrijker wordt. Als reactie op onze drukke, technologie gedreven samenleving zijn we steeds meer op zoek naar rust en waar vind je die nu meer dan in de natuur. Door natuurlijke elementen, zoals een foto op houtblok neer te zetten creëren we dat gevoel van rust ook in huis.

Ben je op zoek naar een persoonlijk cadeau? Het houtblok is ideaal om als cadeau aan vrienden of familie te geven. Alle fotoblokken op hout kunnen nu met 20% herfstkorting worden bestelt, deze korting wordt automatisch verrekend.

Tip 3: vergeet de akoestiek niet

Foto’s en sfeer horen bij elkaar. Met de komst van de herfst gaan ramen en gordijnen weer dicht en richten we ons weer op 'binnen'. Met teveel nagalm in ruimtes wordt de leefbaarheid ervan een stuk minder prettig. Een akoestisch fotopaneel aan de muur zorgt ervoor dat geluidsgolven beter worden geabsorbeerd en dat nagalmen in die ruimte verkleind wordt. Een goede akoestiek in een ruimte zorgt voor een prettige sfeer, terwijl dit ook iets is wat snel wordt vergeten.

Ook gordijnen, banken en vloerkleden dragen bij aan het reduceren van geluidsgolven. Met een akoestisch paneel kun je het nagalmen nog verder naar beneden brengen. Het fotopaneel zorgt voor een stillere én sfeervollere omgeving.

Tip 4: kies voor retro

De mooiste vintage vondsten stelen deze herfst de show. Oude kisten, oude tafels, kasten of stoelen: alles met historische verhalen zijn gewild. Deze trend gaat niet aan ons voorbij, daarom hebben wij fotohouders gemaakt van oude wagonbiels opgenomen in ons assortiment. De fotohouders gemaakt van eikenhouten wagonblokken hebben een stoer en robuust uiterlijk en zijn een prachtige combinatie met kleine dibond en aluminium prints.

Tip 5: creëer contrast met verschillende materialen

Creëer contrast met een mix van verschillende materialen door te kiezen voor een foto op Textielframe. De foto’s worden geprint op dekostof. Met dit materiaal komen kleuren tot leven. Licht dat over het doek valt wordt geabsorbeerd in plaats van dat het wordt weerkaatst. Dat voorkomt storende schitteringen. Het frame waarin het doek wordt gemonteerd, is gemaakt van kunststof. Dit geeft een prachtige mix van grondstoffen. Plaats het frame boven een houten dressoir voor nog meer contrast.

Een textielframe is voor zeer veel doeleinden inzetbaar. Het voordeel van de textielframe is dat je prints makkelijk en snel kunt wisselen. Het frame bevat een slim spansysteem waarmee bedrukte doeken snel gewisseld kunnen worden. Zo heb je in een handomdraai een ander beeld. Het doek kan zelfs op maximaal 30 graden worden gewassen.

Bonustip

Beschik je niet over een geschikte foto? Neem dan eens een kijkje in onze fotogalerij. Hier zijn prachtige foto's te vinden die heel goed passen in een herfstinterieur.

Trustpilot