Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogSinterklaas tutorial

Sinterklaas photoshop tutorial

De Sint staat om de hoek en dat betekent dat het tijd is voor surprises! Hier denk je niet snel aan, maar dit kan ook in Photoshop. We hebben een Tutorial voor je gemaakt, waar in stappen wordt uitgelegd hoe je iemand in de zak van Sinterklaas kunt Photoshoppen.

Het idee is dat het meisje stout is geweest en dat ze mee moet in de zak van Sinterklaas. De foto van het meisje kun je vervangen door een foto van degene voor wie je de surprise maakt.

Stap 1

Open de foto van het meisje in Photoshop. Door dubbel te klikken op de afbeelding in je “lagen” kun je de afbeelding bewerken. Door dubbel te klikken op naam van de laag kun je deze aanpassen. Noem de laag meisje. Dan kun je straks goed kunt zien in welke laag je aan het werk bent.

Stap 2

Maak het meisje vrijstaand, door de achtergrond te selecteren met de Polygonal Lasso Tool. Deze wordt zichtbaar als je de selectietool ingedrukt houdt. Verwijder je selectie.

Zet Feather op één pixel. Hiermee worden de randen iets geblured, zodat er een natuurlijke overgang ontstaat tussen de achtergrond en de afbeelding van het meisje.

Om goed te zien waar je de afbeelding moet selecteren is het handig om in te zoemen op de plek waar je aan het werk bent. Dit kan met het vergrootglas. Het is handig om steeds een gedeelte te selecteren en te verwijderen.

Stap 3

Het meisje is nu helemaal een vrijstaand object geworden, doordat je dat achtergrond hebt verwijdert.

Stap 4

Open de jute zak in een nieuw bestand en herhaal stap één en twee. Verwijder niet de selectie, maar versleep deze met de Move Tool. Versleep de selectie naar het bestand van het meisje, hierdoor ontstaat een nieuwe laag.

Stap 5

Noem de nieuwe laag “Jute zak”. Pas de volgorde van de lagen aan, door de laag “Jute zak” bovenaan te zetten. Hierdoor komt de zak van Sinterklaas voor het meisje te staan. Nu lijkt het alsof het meisje in de zak zit.

Stap 6

Met de Free Transform Tool kun je de twee lagen aanpassen door ze groter of kleiner te maken. Dit doe je zodat de twee afbeeldingen even groot worden. Hierdoor lijkt je Photoshop nog realistischer. Als je de Free Transform Tool gebruikt, houd dan schift ingedrukt. Deze functie zorgt ervoor dat de foto niet uit zijn verband wordt getrokken.

Stap 7

Je kunt zien dat het meisje geknipt is uit een witte achtergrond. Dit kun je aanpassen door gebruik te maken van de Burn Tool. Je selecteert de laag van het meisje en gebruikt deze tool om de randen donkerder te maken. Links bovenin zet je de range op Shadows. Wat je eigenlijk doet is de schaduw donkerder maken.

Stap 8

Voor een echte Sinterklaassfeer plaats nog een mooie achtergrond. Dit doe je hetzelfde als bij stap 4. Zet je achtergrond onder de andere lagen, zodat deze achteraan komt te staan.
Laat het Sinterklaasfeest maar beginnen!

Trustpilot