Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeBlogValentijn DIY: Foto & Tekst transfer op hout voor Valentijn

DIY: Foto & Tekst transfer op hout voor Valentijn

Aan de slag!

Deze do it yourself is er een voor de échte creatievelingen. Een leuk project dat goed valt uit te voeren en een leuk cadeau oplevert voor valentijn. Een mooie frame van hout met tekst en afbeelding is wat je gaat maken. Start snel want valentijn is al in aantocht! :)

Wat heb je nodig

  • Afbeeldingen in spiegelbeeld geprint met een laserprinter;
  • Een ondergrond van hout. Dit kan ook op textiel, kurk of canvas zijn;
  • Een transfermarker. Gekocht bij bol.com (even op de site opzoeken);
  • Een tool om mee te wrijven, dit kan een spatel zijn, maar het werkt ook met de achterkant van een theelepeltje.

Spiegelen en printen

Met fotosoftware spiegel je de foto, zo wordt de originele afbeelding op het hout doorgedrukt. Als je dit niet doet met een foto is dit niet heel erg. Maar als je een tekst niet in spiegelbeeld print. Komt deze gespiegeld op het hout te staan. Dan wordt het voor je geliefde lastig om de mooie quotes te lezen, die je speciaal voor hem of haar hebt geschreven.

Picasa, Paint of Photoshop. Dat zijn handige programma’s om afbeeldingen in te spiegelen. Het kan ook in gewone fotoviewers op je computer zoals 'Windows Photo Viewer'.

Print de foto uit met een laserprinter. Dit kan op gewoon papier. Een verse print (niet ouder dan een week) zijn het mooist over te brengen op een andere ondergrond.

Afbeelding doordrukken

Plaats je print met de print zijde op het hout. Kleur met de Transfermarker op de achterzijde van de print, deze wordt transparant. Wrijf daarna stevig met iets puntig over de achterkant van je plaatje. Doe dit stukje voor stukje voor stukje tot de hele afbeelding is geweest. Er komt een sterke geur van de transfermarker. Dus doe dit in een goed geventileerde ruimte. Het beste is om dit buiten te doen.

Voorzichtig even kijken

Zorg ervoor dat je kopie niet verschuift ten opzichte van je houten ondergrond. Dit kun je voorkomen door de print met een plakbandje vast te tapen op het hout. Je kunt af en toe even kijken of je transfer goed doorkomt. Is het nog niet naar je zin, ga dan nog een keer met de transfermarker over de print. En wrijf er nog een keer goed overheen met een spatel. 

Valentijn cadeau op hout

Verwijder de print en je bent klaar. Vochtplekken verdwijnen binnen enkele minuten. Nu heb je een mooi cadeau gemaakt om cadeau te geven aan je valentijn.

Valentijn voordeel

Valentijn staat zoals je weet dus al snel voor de deur. Wil je naast het maken van de gevolgde valentijn DIY een ander mooi fotocadeau bestellen? Kijk dan eens op onze valentijn actiepagina.

Trustpilot