Ruim 10 jaar specialist
100% Vakwerk
Grootformaat
2-3 Werkdagen levering
contactprijzen
zakelijk
0515 - 870013
HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen


Foto's en materialen

Kan ik mijn foto's op alle materialen afdrukken
Ja, technisch gezien wel. Wel geldt het advies de foto af te stemmen op het materiaal. Zo raden wij aan een groepsfoto of een foto met veel detail niet op een houtsoort met smalle planken te bestellen. Het is goed om vooraf onderzoek te doen of een foto geschikt is op een bepaald materiaal af te drukken. Neem contact op met de klantenservice indien u er niet uit kunt komen.
Zijn alle materialen geschikt voor buiten?
Nee. Niet ieder materiaal is geschikt voor buitengebruik. De materialen welke wel buiten opgehangen kunnen worden zijn larikshout, aluminium, tuincanvas en tuinposter.
Wat is white-wash
Sommige houtsoorten worden vooraf voorzien van een witte laag. Hierdoor blijven de kleuren van een foto krachtiger en dieper. De white wash-laag is nét niet 100% dekkend. Hierdoor blijft de structuur van de houtsoort subtiel zichtbaar.
Wat betekent 'wit wordt niet geprint'
Wij printen standaard geen wit. Hierdoor is de dekking van witte en lichte delen lager dan diepe kleuren en zwart. Hierdoor komt de structuur van het materiaal duidelijker naar voren, zoals bijvoorbeeld bij aluminium, hout (zonder white wash) en plexiglas helder. De enige uitzondering waarbij wij wit printen is plexiglas wit. Bij dit product printen wij, na het afdrukken van de kleuren, achteraf een extra witte inktlaag.
Hoe hang ik mijn foto aan de muur
Er zijn verschillende ophangsystemen beschikbaar. Deze verschillen per type print-materiaal. In het bestelsysteem wordt automatisch een geschikt ophangsysteem geselecteerd op basis van het opgegeven materiaal. Voor het product ‘fotobehang’, kan Photogifts.nl een specialist langssturen welke het bevestigd. Hiervoor kan een vrijblijvende offerte aangevraagd worden.

Bestellen

Is mijn foto geschikt om af te drukken
Het kan lastig zijn om op voorhand de kwaliteit digitaal te beoordelen. Vanwege deze reden is er een handmatige kwaliteitscontrole. Mocht de resolutie niet toereikend zijn voor het gewenste formaat dan wordt er contact opgenomen.
De kwaliteit van mijn foto is te laag
Met de modernere mobiele telefoons en camera’s worden prima foto’s gemaakt om af te drukken. Toch worden er af en toe foto’s aangetroffen welke qua resolutie niet toereikend zijn. Dat kan voorkomen wanneer een foto is gedownload via social media of de foto is bewerkt en ongemerkt verkleind. Ook foto’s welke via e-mail zijn verstuurd, kunnen verkleind worden door het e-mail programma.
Mijn fotobestand is te groot
De foto kan in een lagere resolutie worden ge-upload en naderhand via bijvoorbeeld WeTransfer verstuurd worden. Geef dit aan als opmerking in het bestelsysteem bij stap nummer 4 of neem contact op met de klantenservice.
Wat zijn de betaalmogelijkheden
Alle gangbare betaalmogelijkheden zijn aanwezig. iDeal, Paypal, bankoverschrijving, ING Homepay, Klarna, MisterCash (Belgie) en de VVV giftcard (niet VVV cadeaubon). Zakelijke partners kunnen ook op rekening bestellen.

Klarna (achteraf betalen)

Voor het gebruik van Klarna wordt er € 2,- extra in rekening gebracht. Na levering van uw bestelling zal uw rekening overgedragen worden aan Klarna. Vanuit Klarna zal vervolgens de factuur naar u verstuurd worden. U krijgt hiervan bericht in een email met daarin tevens de instructies over hoe u die rekening kunt betalen aan Klarna. De standaard betaaltermijn is daarvoor 14 dagen na ontvangst van de (klarna)factuur.

Heeft u problemen met het betalen van die factuur of andere vragen gerelateerd aan die factuur dan moet u daarvoor contact opnemen met Klarna.

Is uw bestelling niet naar wens en wilt u daarom (nog) niet betalen dan moet u zo spoedig mogelijk contact met ons opnemen.

Bekijk meer informatie over Klarna betalen:

Moet ik een account aanmaken
Er is geen account nodig om foto’s te bestellen. Zakelijke partners kunnen inloggen via de website.

Klantenservice

Hoe kan ik Photogifts.nl bereiken
Per e-mail, whats-app, social media, telefoon en natuurlijk bent u altijd welkom op onze locatie in Bolsward. Alle contactinformatie kunt u terugvinden op onze contactpagina.
Kan ik mijn bestelling, ongeacht reden, retourneren
Nee. Het product is van persoonlijke aard (de foto) en maatwerk geleverd. Hierop is het herroepingsrecht uitgesloten. 
Gevolgen van herroeping
ls u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien er slechts een deel van de bestelling retour gestuurd is, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
Giftshop
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Op maat gemaakte producten kunnen niet geretourneerd worden. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Retouradres

Photogifts.nl
De Marne 126A
8701MC Bolsward

download modelformulier als PDF
Ik ben niet tevreden over mijn bestelling
Dat is natuurlijk erg vervelend. Er kan een klacht worden ingediend op de ‘Retour en klachten’ pagina.

Levering

Kan ik mijn bestelling afhalen
Bestellingen kunnen afgehaald worden op ons adres, de Marne 126a te Bolsward. Het bedrijf is geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:00.
Wat is de levertijd van mijn bestelling
Wij leveren bestellingen standaard 2 tot 3 werkdagen na ontvangst van betaling. Meer informatie over leveringen staat onder ‘Verzenden en kosten’.
Leveren jullie ook op zaterdag
Ja, het is mogelijk een bestelling specifiek als zaterdaglevering te laten bezorgen.
Kan ik met spoed bestellen
Ja. Deze optie kan worden aangevinkt bij het bestelproces. Na ontvangst van de betaling wordt het product binnen 2 werkdagen geleverd. De kosten voor spoedbestellingen zijn €10,-.
Wat gebeurd er met mijn pakket als ik niet thuis ben
De bezorger laat een kaartje in de brievenbus achter. Op het kaartje staat een nummer waarmee contact opgenomen kan worden voor het maken van een nieuwe afspraak. Wanneer er geen kaartje is afgegeven, zal het pakketje op de volgende (werk)dag worden aangeboden. Is de optie ‘Burenlevering’ aangevinkt bij het bestelproces? Dan kan de bezorger het pakket daar afgegeven hebben indien de bezorger thuis niemand aantrof.
Wat zijn de verzendkosten
Alle verzendkosten opties staan vermeld op onze pagina verzenden en kosten.
Leveren jullie ook naar het buitenland
Ja. Wel vragen wij eerst contact op te nemen met de klantenservice. Dan kunnen de opties worden besproken en door Photogifts.nl geregeld worden.
Wie bezorgt mijn bestelling
Wij werken samen met FRL Post. Bij het verzenden van een bestelling via FRL Post wordt er een e-mail gestuurd met een track en trace code.
Kunnen jullie ook 'white-label' verzenden
Ja, dit is één van de voordelen van Photogifts.nl zakelijk. Als particulier is dit helaas niet mogelijk.

Trustpilot